Keitä me olemme?

Markus

PADI Master Scuba Diver Trainer, erikoissukelluskouluttaja, DAN-ensiapukouluttaja

Sain kipinän sukeltamiseen 90-luvun alkupuolella, jolloin kävin laitesukelluskokeilun Lahden maa-uimalassa. Innostus jäi teini-iässä takaraivoon ja myöhemmin onneksi pääsin suorittamaan peruskurssia. Innostus sukeltamista kohtaan on niin vahva, että halusin opettaa tätä hienoa lajia muillekin, joten suoritin kouluttajatutkinnon. 

Suurin intohimoni on sukeltaminen. Rakastan olla pinna alalla ja painottomuuden tunnetta, jolloin kaikki muut arjen kiireet ja stressit jää taka-alalle. Olen sukeltanut paljon ympäri Suomea, mutta myös ulkomailla; Thaimaassa, Indonesiassa ja myös monessa Etelä-Euroopan kohteessa. Voisi sanoa, että olen kaikkiruokainen veden alla, eli tykkään niin hylyistä, biokohteista kuin myös vedenalaisista muodostelmista.

Sukellan usein sidemounth:lla, sinkkusetillä tai tuplasetillä. Olen aina sukeltamassa, kunhan ehdin muilta töiltäni.

Kaikki muu paitsi sukeltaminen on turhaa.

Tykkään kouluttaa itseäni jatkuvasti, enkä jää lepäämään laakereilleni. Haluan osaltani tarjota viimeisimmät tiedot oppilaille. Minulle on tärkeää, että oppilas saa kursseilta juuri sen mitä tullut hakemaan.

Tulen erittäin hyvin toimeen nuorten kanssa  ja kokemusta heidän opettamisestaan on kertynyt mukavasti.

Pallokala Sukellus nimenä on tullut siitä, kun vaimoni kanssa tykätään eri pallokaloista ja ollaan ihasteltu lukuisia kertoja eri paikoissa. Pallokaloja on lukuisia eri alalajeja ja osa niistä on erittäin kookkaitakin.

Noora

Hei, olen Noora ja olen harrastanut sukellusta vuodesta 2015. Suoritin peruskurssin Thaimaassa, mutta olen sukeltanut myös paljon Suomessa. Tykkään sukeltaa kirkkaissa ja matalissa vesissä ja rakastan pinnan alla olemista yksinkertaisesti siksi, että siellä voi keskittyä vain ja ainoastaan yhteen asiaan; vedenalaisen elämän katsomiseen.

Paras sukelluskokemukseni on ollut Thaimaassa yhdessä mieheni Markuksen kanssa kun näimme paljon isoja pallokaloja.

Hoidan Pallokala Sukelluksen kirjanpitoa ja muita juoksevia asioita.

Haluatko lisätietoa kursseista tai retkistä?